( 0 )

De avonturen van Hetty de Heks

We hebben ook al sinds een behoorlijke tijd een mascotte: Hetty de heks. Ze is een lief en vriendelijk heksje die je geen kwaad wilt doen.
Voor wie haar nog niet kennen laten we haar zelf ven introduceren:

Hallo allemaal,

Ik ben Henriëtta Rosafiere, maar iedereen noemt me Hetty de heks.
Ik ben geboren op 16 april 1538 draai dus al een tijdje mee. Ik heb de heksenjachten, diverse oorlogen en echtgenoten overleefd. Ik heb van mijn grootmoeder kunst van het brouwen van drankjes geleerd en van mijn moeder de kunst van het uitspreken van spreuken.

Ja, mijn moeder en grootmoeder waren ook heksen. Sterker nog iedereen in mijn familie waren heksen of heksenmeesters. Ik heb alleen het “geluk” dat ik iedereen heb mogen overleven doordat een combinatie van spreuk en een drankje verkeerd uitpakte die ik voor mijn 19e echtgenoot had gemaakt. Hij besloot dat hij mijn toenmalig beste vriendin liever had dan mij, de overspelige zak rattenkeutels. Maar door de spreuk ben ik veranderd in een levende pluche pop. Ik heb de rest van de jaren tot nu toe doorgebracht bij kinderen om ze kennis te laten maken met het heks-zijn en het oefenen van magie.

Een aantal maanden geleden echter was een meisje mij beu en gaf mij aan haar moeder mee om op een zogenoemde “hippiemarkt” verkocht te worden voor 50 centen.
Een jongeman zag mij liggen en nam mij gelijk mee naar een marktkraam waar hij en zijn vriendin edelstenen en kristallen stonden te verkopen. De energie die Joost en Regina, zoals ze heten, om zich heen hadden beviel mij prima en al snel werd ik benoemd tot de mascotte van hun bedrijf Syrhona crystals, al heb ik, in naam van Cerridwin, geen idee wat een mascotte is of doet.

Ik probeer hun te adviseren met het gebruik of aankoop van stenen of kom met leuke ideeën, maar ik denk niet dat ze me horen, want er wordt nooit wat tegen me gezegd. Wel heb ik een hanger gekregen van een abalone schelp die heel erg moi glanst in de zon.

Ik ging ook met iedere braderie, markt, beurs of festival mee om op al die mooie steentjes te passen en om een beetje te laten zien hoe goed ik wel niet ben mijn magische toverstafje totdat de 2 jongste miniheksjes Bricca en Zosja in het gezin kwamen en ik daarop ging passen.

Nu die wat groter zijn en Regina een winkel heeft mag ik nu de winkel bewaken. Tijdens de opening van de winkel hadden Regina en Joost een nieuw wezen gekregen, een Tomte die Kvarts heet. Ik was op slag verliefd en waren dan ook bijna direct getrouwd. Hij heeft ook een zoontje die nu ook bij ons woont, Barney. Met ons drietjes bewaken we de winkel als Regina, Joost of Nienke, die er ook vaak is, er niet zijn.

Mocht je me tegenkomen, schroom dan niet om even gedag te zeggen. Ik waardeer dat soort dingen namelijk enorm.

Blessed be,

Hetty de heks, Kvarts en Barney