Kinderen en de verbondenheid met de natuurlijke wereld:

Kinderen zijn diep geworteld in en verbonden met de natuurlijke wereld. Edelstenen en kristallen zijn een essentieel onderdeel van de natuurlijke wereld en spelen een belangrijke rol in de fysieke, emotionele en spirituele genezing. Kinderen hebben een diepgaande en aangeboren verbinding met de genezende eigenschappen en energieën van stenen en kristallen. Zozeer zelfs dat ze er van nature naar neigen op zeer jonge leeftijd.

Toch worden veel kinderen niet aangemoedigd om de helende krachten van deze natuurlijke elementen te ontdekken. Edelstenen en kristallen worden gebruikt in de geneeskunde sinds meer dan 5000 jaar in China, India en andere oude culturen. Ze huisvesten spirituele en helende eigenschappen die op verschillende manieren kunnen worden aangeboord. Elk type van steen heeft zijn eigen unieke talent en focusgebied. Vormen, kleuren, en texturen dragen allemaal een speciale betekenis.

Amethist:

Het master healing kristal. Het heeft het vermogen om alle vormen van negativiteit te zuiveren en transmuteren. Amethist zal kinderen helpen in het midden van een overgang (dat wil zeggen een sterfgeval in de familie, ouders weer aan het werk, scheiding etc.) Voor kinderen met uiteenlopende handicaps of met ofwel emotionele als lichamelijke pijn.

Een amethist cluster in hun kamer laat ongewenste energieën verdwijnen, waardoor de ruimte in een evenwichtige staat komt.

Voor lokale pijn, houdt u de Amethist direct op of over de pijnlijke plek voor maximaal 20 minuten.

Amethist helpt ook tegen nachtmerries of slapeloosheid. Leg een stuk Amethist op het nachtkastje van het kind of onder een kussen.

Apache traan:

Helpt kinderen bij elke vorm van verdriet en het verwerken van sterfgevallen in de familie

Aventurijn:

Een leidende steen. Is heel lief en omarmt en zorgt voor bescherming van het hart. Het is een uitstekende steen voor kinderen die verlegen en/of timide zijn en die hun leidinggevende kwaliteiten onderdrukken. Deze steen helpt hen om actief te worden en om actie te ondernemen op hun eigen beweging. Astmatische kinderen lijken aangetrokken tot Aventurijn want het opent de longen, waardoor ze enige verlichting ervaren.

Bergkristal:

Bekend als het “Healing Kristal” is uniek en wanneer een kind contact met het juiste kristal maakt, kan de natuurlijke energie van Kwarts net genoeg zijn om een dis harmonieus denkpatroon te transformeren.

Bergkristal clusters kunnen ook nuttig zijn om verspreide gedachten te ordenen en om negatieve energieën om te buigen naar positieve.

Blue lace agaat:

Handig voor kinderen die argumentatie opzoeken en snel kwaad zijn. Het stelt hen in staat om vreedzame communicatie te oefenen.

Calciet gouden:

Een fantastische steen voor de opbouw van het gevoel van eigenwaarde. Het biedt ook moed en hoop voor het kind.

Carneool:

Kan worden gebruikt om te helpen met gevoelens van ontoereikendheid en een laag gevoel van eigenwaarde. Nuttige voor het bevorderen van zelf beveiliging en eigen liefde. Carneool moedigt liefde tussen ouders en kinderen aan.

Het helpt meisjes om hun lichaam te waarderen. Terwijl het ook helpt om creativiteit te bevorderen. Carneool kan ook worden gebruikt voor dermatologische aandoeningen zoals acne door het vasthouden van de steen en over de huid te bewegen in cirkels enkele minuten meerdere malen per dag.

Charoiet:

Geeft een goede ondersteuning van slapeloosheid en ondersteunt om regelmaat te vinden met het in slaap vallen.

Chrysopraas:

Beschermt kinderen die lijden aan frequente nachtmerries

Citrien:

Handig voor het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen kwesties. Het maakt kinderen minder onzeker over zichzelf.

Hematiet:

Biedt bescherming en verdrijft negativiteit. Het geeft kinderen kracht en moed

Howliet:

Een “rustgevende steen”. Het kalmeert communicatie, verbetert de emotionele expressie en elimineert stress, woede en brutaliteit. Het helpt bij het bereiken van de doelstellingen door het stimuleren van ambitie en het elimineren van aarzeling.

Jade:

Een kalmerende steen voor emoties. Emotioneel gevoelige kinderen hebben vaak behoefte aan een ondersteund systeem om ervoor te zorgen dat hun gevoelens hen niet overweldigen.

Jade verhoogt het vertrouwen, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Jade is ook zeer inspirerend om kinderen te helpen hun verlangens in het leven te bereiken.

Lapis Lazuli:

Een prachtige stabilisator voor kinderen die paranormale gaven vroeg in het leven laten zien. De diep blauwe kleur stimuleert uitbreiding van et bewustzijn in een zeer ondersteunde manier, het bevorderen van de zuivering en de verduidelijking van geestelijk inzicht. Lapis lazuli wekt zelfacceptatie op van iemands gegeven gaven en stimuleert openheid van iemands spiritueel bewustzijn.

Maansteen:

Een prachtige steen voor kinderen om te leren omgaan met emotionele overweldiging en hyperactiviteit. Het kan worden gebruikt door zachtjes met de stenen over het voorhoofd te wrijven of de slapen aan beide zijden van het hoofd steeds 5 minuten te masseren.

Moldaviet:

Een nuttige steen voor gevoelige kinderen die het moeilijk vinden om in incarnatie op aarde te zijn en die zich niet kunnen aanpassen, lijden aan diepe emoties. Veel van zulke kinderen zijn “ster kinderen” die zijn gekomen om de aarde in de tijd van overgang te helpen naar een nieuwe vibratie.

Prehniet:

De steen van onvoorwaardelijke liefde. Het is een goede steen voor kinderen die overdreven bezitterig zijn. Prehniet verlicht nachtmerries, fobieën en diepe angsten blootleggen. Genezing van ongemak dat ze creëert. Het is gunstig voor hyperactieve kinderen.

Pyriet:

Een zeer beschermende steen. Pyriet is als een kleine spiegel, als gevolg waarvan negatieve energie weg kan vloeien. Het wekt ook een gevoel van fysieke empowerment, geeft kracht en doorzettingsvermogen in het leven.

Rhodoniet:

Helpt kinderen die ongeduldig van aard zijn. Kinderen kunnen het beste met een stuk getrommelde Rhodoniet wrijven in hun hand tot de ongeduldigheid verdwijnt. Brengt een gevoel van kalmte en rust die lang aanhoud bij kinderen

Rozenkwarts:

Een sterk helend kristal voor kinderen, omdat het zachte positieve vibraties vertoont. Rozenkwarts is een goede keuze voor kinderen die veel gekwetste gevoelens of agressieve neigingen hebben. Het kan een gebroken hart verbrijzeld bij het zien van rauwe werkelijkheid verzachten.

Leren omgaan met de manier waarop dingen zijn, in plaats van de manier men wil dat ze zijn. Rozenkwarts kalmeert grillig emotionele toestanden, angst, dwang en vele andere psychische stoornissen. U kunt Rozenkwarts op het hart van het kind houden, of doe een stuk in een zakje te dragen rond hun nek.

Tijgeroog:

Is een aardingsteen. Soms laten kinderen zich meeslepen en verdwalen in hun droomwereld. Tijgeroog helpt om ze terug te trekken uit deze droomwereld. Deze steen is ook erg handig om te helpen gedachten om te zetten in actie. Tijgeroog leert hen om naar hun intuïtie te luisteren terwijl het, het gevoel van eigenwaarde versterkt. Het bevordert ook de moed om het juiste te doen. Tijgeroog is ook een goede beschermingssteen tijdens reizen.

Toermalijn (roze):

Een goede keuze voor kinderen die herstellen van misbruik. Het brengt diepe troostende liefde en energie. Het transformeert negatief gedrag in positief gedrag. Helpt kinderen weer te vertrouwen.

Turkoois:

Handig als uw kind moeite heeft met andere om hulp te vragen. Kan het kind leren om te ontspannen.

Zonnesteen:

Helpt kinderen die overbezorgd en bezitterig zijn en daardoor lastig en moeilijk te handhaven zijn. Werkt ook bij leerproblemen.

Suggesties over hoe kinderen helende edelstenen en kristallen kunnen gebruiken:

1: op het lichaam gedragen denk hieraan aan kettingen, ring, armband of enkelbandje

2: draag dicht bij het lichaam zoals in een zakje, sleutelhanger of aan de schoenveter

3: geplaats onder een kussen of in een droomkussen

4: geplaatst in het badwater of rond de rand van het bad

5: vast houden tijdens meditatie of tijdens een moment van rust

6: in hun kamer geplaatst

Het is belangrijk op te merken, dat edelstenen en kristallen moeten worden “gezuiverd” van tijd tot tijd. Ze absorberen negatieve energie en kunnen worden ontdaan van hun energie nadat ze enige tijd zijn gebruikt. Edelstenen en kristallen moeten periodiek worden gereinigd om te zorgen dat ze kunnen worden gebruikt voor de genezingsdoeleinden.

Na de edelsteen of het kristal is gereinigd, zal deze moeten worden opgeladen met positieve energie.

Nogmaals dit is makkelijke te doen en iets wat je kind heel goed in staat is zelf te doen.

Houd de edelsteen of kristal in je dominante hand, sluit je ogen en beeld je in de stenen te vullen met positieve energie. Als alternatief kunt u het in de volle zon opladen voor een paar uur.

Let wel op. Niet alle stenen kunnen de zon goed verdragen. Sommige kunnen verkleuren in de zon.
Zie hiervoor ook reinigen, opladen en onderhoud van stenen.

Het is natuurlijk bij jonge kinderen belangrijk om er goed op te letten dat je een steen of kristal kiest waarbij er geen kans bestaat op verstikkingsgevaar.

Armbanden met kleine kralen of kleine steentjes die een kind makkelijk in de mond kan stoppen zijn daarom niet geschikt zelfs niet onder toezicht.

Laat een kind altijd maar 1 steen tegelijkertijd dragen. Er is een grote kans dat de stenen elkaar beinvloeden bij gelijktijdig gebruik van meerderen door elkaar.

Kinderen zijn over het algemeen gevoeligere voor de werking van edelstenen dan dat volwassenen dat zijn. Gebruik dus absoluut geen sterk werkende edelstenen zoals Super-7, Seleniet en Malachiet bij kinderen. In principe zijn Jade, Kwarts (rozenkwarts, amethist, bergkristal en aanverwanten) en Japis altijd veilig te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *