januari 1, 2018

Edelsteen van de maand Januari

 De steen van de maand Januari is:

Granaat maandsteen

Granaat

 

Granaat is roodbruin, paars of roodpaars van kleur en heeft een glazige glas. Het heeft een kubische structuur, wat betekent dat het in kubussen groeit.
Granaat is een zeer veelzijdig gesteente. De chemische formule van A3B2(SiO4)3. Hierbij kunnen A en B weer andere elementen zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Magnesium en aluminium of Calcium en ijzer. Iedere combinatie geeft weer zijn eigen variant aan de granaat. Alhoewel algemene granaat de chemische formule mg3al2(SiO4)3.

Granaat mijn

Granaat heeft zijn naam gekregen doordat de ruwe kristallen lijken op de zaden van een granaatappel.
Het is al sinds de oudheid een zeer geliefde edelsteen en werden vaak gebruikt  als machtssymbolen in bijvoorbeeld kronen en scepters. De Griekse filosoof Plato zou zijn portret gegraveerd laten hebben op een granaat door een Romeinse  graveerder.

Granaat Kroon

Granaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtlooslijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang. Blokkades, weerstanden, remmingen en beperkende gedrag- en  denkpatronen worden verminderd. Fysiek vergroot granaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam, versterkt het immuunsysteem en bevordert de opname van vitaminen en mineralen. Verder heeft de steen een positieve invloed op bloed en de bloedsomloop, seksuele en potentie problemen, hart en longen.

Granaat wordtgeassocieerd met het basischakra en met de sterrenbeelden Ram, Leeuw en Schorpioen.

 

 

 

%d bloggers liken dit: