september 1, 2017

Steen van de maand September

De steen van de maand September is:

Saffier maandsteen 

Saffier

 Saffier is een transparante vorm van Korund en Aluminiumoxide. De chemische formule hiervan is (Al2O3) + eventuele onzuiverheden. Saffier is al sinds mensenheugenis een geliefde edelsteen.
De witte variant bevat geen onzuiverheden, maar de blauwe variant daarentegen wordt veroorzaakt door Titanium en ijzer.

Saffier mijn

In de 12e eeuw moesten alle bisschoppen op bevel van paus Innocentius een gouden ring met saffier dragen. Het zou hen helpen de spirituele waarheid te zien en hun kuisheid bevorderen. Het blauw zou de drager nader tot God brengen.
Ook worden Saffieren heel veel als sieraad gedragen door koninklijken. Zo hebben Prinses Diana en Kate Middelton beiden een gouden ring met een saffier erin.

Saffieren van Kate Middelton

Saffier heeft een sterk effect op de psyche en hersenen. De steen werkt kalmerend, bevordert de geestelijke gezondheid, wijsheid en inzicht. Saffier zorgt voor een heldere geest en stimuleert nuchter, kritisch, doelgericht en geconcentreerd denken en gaat hiermee bepaalde psychische problemen, zoals wanen, hallucinaties en niet coherent kunnen denken, tegen. Saffier beschermt ook tegen psychische aanvallen en mensen die je mentaal proberen te domineren. De steen heeft een kalmerende werking op het lichaam en werkt hierdoor koortsverlagend en pijnstillend en vermindert stress. Verder heeft saffier een positief effect op aandoeningen van de hersenen en zenuwen (bijvoorbeeld epilepsie), ogen, het bloed en de aders.Blauwe saffier bevordert liefde, waarheid en zuiverheid. De steen harmoniseert de chakra’s en haalt negatieve energie weg. Blauwe saffier werkt sterk in op het keel chakra (5e chakra) waardoor het een positief effect heeft op zelfexpressie en communicatie en de schildklier.

 saffier kleuren

Het wordt geassocieerd met diverse chakra’s, afhankelijk van de kleur.
De blauwe saffier werkt op keel en voorhoofdchakra.
De gele saffier werkt op het voorhoofd en kruin chakra.
De groene saffier werkt op het hartchakra.
De witte saffier werkt op het voorhoofd en kruinchakra.
De zwarte saffier werkt op het basischakra.
Saffier is gekoppeld aan de sterrenbeelden Stier, Maagd, Weegschaal & Boogschutter.

%d bloggers liken dit: