februari 2, 2017

Edelsteen van de maand Februari:

De steen van de maand Februari is:

Trollenkoning in Amethistgrot 

Amethist

 

Wetenschappelijk:
Amethist is een licht tot donker paars kristal met een glazige glans en maakt deel uit van de kwarts familie. Vandaar dat de chemische formule hiervan ook SiO2 is. Het bevat sporen van de elementen ijzer en aluminium en kan zeer kleine sporen van natuurlijke straling bevatten.

Het wordt gevonden in geode structuren in de aardkorsten.

Amethist mijn

Amethist mijn in Zambia

 

Spiritueel en lichamelijk:
Amethist heeft een beschermende en zuiverende werking. De steen bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in dienst is van je hoogste zelf. Het helpt je bijvoorbeeld om verslavingen te onderkennen en aan te pakken. Daarnaast geeft de steen ook inzicht in emotionele processen waardoor bepaalde (pijnlijke) ervaringen verwerkt kunnen worden en ook vermijdend gedrag op dit vlak veranderd kan worden. Amethist is vanwege haar reinigende werking ook heel geschikt om een ruimte te zuiveren. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert het een harmonische sfeer. Omdat het de bovenste chakra’s stimuleert, kan het de intuïtie, spirituele groei en inzichten bevorderen, zeker voor mensen die aan het begin staan van hun spirituele pad. Amethist heeft ook een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en nachtmerries en andere slaapproblemen.

In de amethist geodes groeien ook regelmatig stukken kwarts, indien dit zo is wordt het ook wel amethistkwart genoemd. Ondanks dat dit in de ruwe variant voorkomt zie je het veel vaker in geslepen of getrommelde versie omdat het meer recht aan de steen doet.
De kwarts in amethistkwarts versterkt de werking van de amethist.

Zowel de amethist als de amethistkwarts kunnen zoel op de huid gedragen, in een ruimte geplaatst worden of in een elixer of edelsteenwater gebruikt worden.

Het wordt geassocieerd met de keel en het kruin chakra en is gekoppeld aan sterrenbeeld Vissen.

Wil je zien wat we aan amethist te bieden hebben? kijk dan snel in de webshop

%d bloggers liken dit: